HTML

Válságblog

A világválsággal kapcsolatos írások

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Kidobták a Porsche igazgatóit

2009.07.23. 12:19 Androczi Balázs

A vezérigazgató és a pénzügyi igazgató repül a Porschétől, a sportkocsigyártó várhatóan beolvad a Volkswagenbe.

Vélemények az azonos című hírünkről.

5 komment

Címkék: volkswagen porsche vw elbocsátás

A bejegyzés trackback címe:

https://valsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr421262720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scalpel 2009.07.23. 12:38:40

A VW részvényekkel mi is lesz? Egyelőre ők (Porsche Holding) a többségi tulajdonosok, gyakorlatilag kifizettetik a saját nagyravágyásukat a VW kisebbségi tulajdonosaival... nekem ez még mindig itt a piros, hol a piros... de felettébb ügyesek, hiszen így a Holding függetlensége nem csorbul. Még mindig ez a jobb, mintha arab kézbe kerülne a Porsche és azon keresztül átvitten a VW egy-egy darabkája...

Amanitin2 (törölt) 2009.07.23. 12:57:52

"az autógyártás egyik legjobban fizetett igazgatójaként nagyjából évi 80 millió eurót keresett"

neked se sok fogalmad van arról, hogy egy nagy cég felsővezetőit hogyan díjazzák.
A végkielégítése sem "100 millió felett lesz", hanem 50.

Zsomatograf 2009.07.23. 14:00:21

@Amanitin2: Gyakorlatilag nem éppen tök mindegy? Így is rengeteg lóvé! Életem végéig elketyegnék belőle, pedig igencsak messze vagyok még a nyugdíjtól.

JC-II. 2009.07.23. 18:50:49


A fenét! Piech a ludas ( egyébként ez az ember nem normális), de őt mint Porsche unokát nem lehet bántani. Wiedekingnek nagyon sokat köszönhet a cég, egyébként is nyugdíjba ment volna az idén.

"A VW részvényekkel mi is lesz?"

Semmi, azok nincsenek ugyanis pénz nélkül "vették meg" - kölcsönre és a kölcsönt nem tudják fizetni, tehát ezé lesz aki a kölcsönt visszafizeti. Amúgy a Porsche a VW-hez képest nem képvisel értéket.

Wolfram 2009.07.24. 10:30:43

A Porshenak mindenképp lépnie kellett, hogy tartani tudja a közeljövő emissziós normáit, amit a gyártott autók átlagában adnak meg. Logikusabb lépés volt felvásárolni egy kisautókat (is) gyártó márkát, mint Smart jellegű zsákutcába kezdeni.
A VW adott volt, eleve nagy részvénycsomaggal rendelkeztek már benne, és volt egy csomó közös együttműködés, fejlsztés, K+F.
Úgyhogy nagyot nem tévedett, a válsággal nem számolt. Nem hinném. nem volt pesszimista "B" terv. Talán ekkora recesszióra nem is mertek gondolni... Mindenstre Respect, amit lerakott az asztalra, az nem volt rossz...

A pénz az ő életvitele mellett nem oyan extrém sok. Neki nem havi 50e a fűtéssszámlája és 30e a villany (HUF-ban), gondolom egy olyan villa, ahol él személyzettel együtt elvisz évi pár milliót (euróban).
Lefordítva a mi szintünkre:
Olyan, mintha valakinek adnának 10-20 milliót nálunk. Elgondolkozhatna, hogy leköltözik Ózdra, egy lakótelepre, és a sarki ABC-ből élete végéig elél a pénzből, vagy marad ott ahol van, és megpróbál újabb jövedelemforráshoz jutni.
süti beállítások módosítása