HTML

Válságblog

A világválsággal kapcsolatos írások

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

A Volkswagen felfalja a Porschét

2009.07.20. 13:22 Androczi Balázs

Német lapértesülések szerint a végéhez közeledik a Porsche vesszőfutása

Vélemények az azonos című hírünkről.

3 komment

Címkék: volkswagen porsche hitel katar

A bejegyzés trackback címe:

https://valsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr231256511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Scalpel 2009.07.20. 19:45:10

"Első körben a Porsche autógyártó részlegének 49,9%-a kerülne a VW kezébe, de később, a második lépcsőben a teljes cég átkerülne a Wolfsburgiak tulajdonába."

Itt a teljes cég alatt mit értünk? Mert ha csak a Porsche autókat gyártó vállalatot (a holding egyik része, a VW meg gyakorlatilag egy másik), akkor itt a piros, hol a pirost játszanak...
Ellenben ha a teljes cég alatt a komplett Porsche Holding SE-t értjük, úgy egészen más a leányzó fekvése... most már csak azt szeretném tudni, hogy a VW részvények a holding vagy a család tulajdonában vannak-e...

Egy szó mint száz, nagyon ügyesek. :)

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2009.07.20. 22:05:03

Visszanyal a fagyi.

Nincs is azzal baj, csak Katart jó lenne kihagyni a buliból.

JC-II. 2009.07.21. 01:11:10


Erről már volt szó pár hónapja is meg pár éve is, rossz néven vették a magukat szakértőknek tartók amikor kiröhögtem őket abbéli lelkendezésükkor hogy a kutyaütő Porsche Piechhel az élén a világ meg a VW ura lesz. Ezeknek az embereknek fogalmuk sincs az autóipar mozgatórugóiról, úgy gondolják a marketing az, pedig nem..:)))

Néhány dokumentum hogy ne a levegőbe beszéljünk ( gondosan figyeljük a dátumokat):

"JC-II. 2009.05.08 11:17:28

Számomra ez nem meglepő, régebben vitatkoztam ezen egy (itten) nagyon okos emberrel (Shadowbull), nem voltam rest visszakeresni:

"JC-II. 2008.01.07. 20:29:03

[Shadowbull 2008.01.07. 20:08:27
Azert ez aranyos, hogy rovid idon belul totalisan ellentmondasz magadnak. Egyszer fikazod a Porschet, hogy mekkora luzer tarsasag. Aztan kiderul, hogy kis darabszambol nem lehet megelni. Oszt mi a helyzet? A Ferrari gyakorlatilag nullara irta magat, mielott a Fiat meg nem vette, a Porsche meg ott tart, hogy megvette a VW 30akarhany %-at. Erted ugye?"]

Öregem és nem másodikos gimis vagyok hogy ilyen pitiánerséggel traktálj!

A Porsche más téma,először is: nem gazdaságpolitikáról beszéltünk hanem autókról, de ha akarod áttérhetünk erre is: Piech miatt ( F.Porsche unokája) a Po. Piech VW vezérré való választásakor különleges helyzetbe került (amúgy teljesen a padlón volt , a Daimler-Benznek is kínálták, de nem kellett nekik ), ha nem ő a vezér a VW vásárolja fel ( úgy emlékszem 85 körül), ő mint a főnök segélykezet nyújtott nekik, később beindult a kooperáció, ma már mint említettem gyakolatilag átcimkézett VW-ekből élnek (nagyon jól). A sikerhez persze a nagyon tehetséges Wiedeking és Lagaay is kellett ( L. már nyugdíjba ment , W most fog).

Ami a részvényvásárlást illeti: tőzsdei hókuszpókusz volt. A Porschénak természetesen egy kanyi vasa sem volt, banki kölcsönből megvették a részvényeket gondolván hogy ezáltal az ő részvényeik ára robbanni fog és gyorsan vosszafizetik a hitelt. Nem tudom hogy áll a dolog mert nem foglalkozom velük mostanában.
Amúgy ennek mi köze van a sportkocsigyártáshoz? Csak úgy kérdezem...:))"

NO COMMENT!!
#
JC-II. 2009.05.08 11:23:32

Egy másik hozzászólásom még korábbról:

"JC-II. Létrehozva: 2007. Okt. 29. , 14:04
F1 addikt

Ez aztán a hír!:)))))

"Megveheti a Porsche a Volkswagent"
"A Porsche nem akarja átszervezni a VW-t"

Az igazság az hogy Piechék ezzel a tőzsdei manőverrel tartották meg a Porsche "függetlenségét" ( Piech Ferdinand Porsche unokája), elég végignézni a palettán és kínálaton, máris látni hogy 50%-a már VW.

A Porsche felvásárlása már szóba került ( a Daimler-Benznek is kínálták de nem kellett), de akkor VW segédlettel sikerült megakadályozni ( még Piech volt a VW fővezér és behoztak egy csomó VW-t - Cheyenne néven), most pedig előre menekültek , nyílván a Porschénak egy kanyi vasa sem volt VW részvényekre ezért kölcsönből vettek mindent, de azokat vissza is kell fizetni és egyelőre ahogy a VW nyereségét figyelem nem nagyon megy ( ld. az eladásokat). Újabb részvényekről szerintem szó sem eshet. ...."

Sic transit ... a pünkösdi királyság is..:))))
.

süti beállítások módosítása