HTML

Válságblog

A világválsággal kapcsolatos írások

Totalcar.hu

Nincs megjeleníthető elem

Az Opel iránt is érdeklődik a Fiat?

2009.04.23. 16:25 Androczi Balázs

A kishal bekap egy nagyhalat. Vagy kettőt?

Vélemények az azonos című hírünkről.

8 komment

Címkék: opel fiat felvásárlás chrysler gm

A bejegyzés trackback címe:

https://valsagblog.blog.hu/api/trackback/id/tr861082207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Globetrotter2014 2009.04.23. 17:37:35

Mpst mi ebben a hír, az opel eddig is FIat / Saab / GM technológián élősködött, mégha ez az amerkai vezetés érdeme is. A FIAT az elmúlt időszak egyik nyertese, a sok roncsprémiumra és egyébb jutattásokra kihegyzett modelljükkel tarolnak, Panda G Punto mésodik virágkorukat élik.

PFace 2009.04.23. 18:35:12

@ZF2:
"a sok roncsprémiumra és egyébb jutattásokra kihegyzett modelljükkel tarolnak"

Ez nem teljesen világos mire érted...

Zsoli · http://prohardver.hu/tema/a_nagy_volvo_topic/hsz_1-50.html 2009.04.23. 19:54:00

Ezt én sem értettem, de mintha arra szeretnél kilyukadni, hogy jól fogynak a rossz autók. Amivel viszont nem értek egyet.

lacza87 (törölt) 2009.04.23. 22:48:37

Szerntem arra gondolt h a Fiatnak csupa olyan kicsi-olcsóbb kategóriájú autója van amit jelelmzően vesznek a roncsautót beszámítók. Az viszont butaság h csak a Fiat tarolna ezzel. Pl a cikkben szereplő Opel Corsájának eladásai is nagyon megszaladtak (ld Válságblog előző cikkk) d epl a Renault-Dacia is szakított rendesen

tuttitiz84 2009.04.27. 09:11:42

Elég szomorú dolog, hogy egy közismerten hosszú ideje, ékszerdoboznak kinéző gagyit gyártó cég, pusztán azért, mert a csórók meg tudják venni a termékeiket, ilyen dolgokon törik a fejüket. A FIAT csoport motorokon kívül a Ballila és a Topolino óta nem alkotott maradandót. És most senki se hivatkozzon az év autója díjakra.

Anulu · http://salgoauto.hu/ 2009.04.28. 15:35:24

Az egyesülésükkel már csak a Dél-Amerikai piacra tudnának gyártani. Mert a minőség már csak ott felelne meg, vagy Afrika országaiban.
Már régóta a FIAT motorjai tartják életben az Opelt, nincs itt mind meglepődni.

sanyey 2009.04.30. 23:27:25

Ezeket a "Fiat tartja életben az Opelt" témájú kommentárokat inkább tessék mellőzni.. a legtöbb baj a diesel (Fiat multijet alapú CDTI motorokkal van), arról nem is beszélve, hogy nem csak Fiat alapú dieseljeik vannak, hanem pl. az Insignia leendő 2 turbós csúcs dieselét a VM motori fejleszti (csakúgy mint számtalan más, akár prémium gyártónak is).. asszem sokat elmond az a tény, hogy az autobild felmérése szerint tavaly az Opel volt a legmegbízhatóbb Német autó, illetve most magyarországon is megkaparintotta ugyanezt a címet a suzuki és a toyota előtt... jómagam Opel szervizben szerelőként dolgozom, és aláírom, hogy fődarabcserére kizárólag emberi mulasztás miatt hoznak Opelt... abszolút megbízható, -most még- konzervatív német autót tisztelhetünk bennük( igaz, a konzervativizmus eltűnik az Insigniától kezdődően)! Év vége felé jön az új I Astra, ami ha tényleg akkora minőségi ugrás lesz az előző generációhoz képest, mint az Insignia a C Vectrához képest, akkor komoly eséllyel kihúzhatja az Opelt a szarból! A jövőben (és most is) igencsak megéri Opelt venni! Ennyit szerettem volna elmondani.. köszönöm a figyelmet!

Mike Patton 2009.05.04. 16:44:15

sanyey,

Ez a történet nem arról szól, hogy ki milyen jó, vagy rossz autót csinál, hanem arról hogy az adott vállalkozás mennyire életkjépes, és ez sajnos nem esik mindig egybe... Ettől függetlenül igazad van az opelnak nagyon rosszkor jött a válság, mert most az Insigniával nagyot szaktíhatott volna...

A Fiatról meg annyit, hogy nekem sikerült 170ezret beletenni egy 1.2 16V régiu Bravoba, komoly meghibásodás nélkül... Ne gondolja senki, hogy olyan rettentő nagy különbségek vannak a tucatgyártók autói között.
süti beállítások módosítása